Update #1

Nu var det ju ett tag sedan jag tillförde något vettigt här på bloggen.

Jag anar att detta inlägget inte kommer bli det sista som inleds med just den meningen, och därför har jag introducerat ett segment som kort och gott kallas Update. Tanken är helt enkelt att jag slänger in saker som dyker upp i skallen som hänt sen sist, allt i en fin och förhoppningsvis relativt välformulerad röra.

Till att börja med har jag äntligen fått någorlunda fart på pluggandet. Det ska visserligen erkännas att jag har varit mer eller mindre tvingad till det, eftersom vi hade vår första dugga i Datorarkitektur förra torsdagen. Den gick för övrigt sådär...

Men det som tar överlägset störst plats i skolan just nu är vår andra kurs, Projekt och Verksamhet. Vi håller i skrivande stund på med att utföra ett grupparbete som i princip går ut på att... ja just det, vad i hela världen går det ut på egentligen? Maken till luddigare och diffusare ämne (och föreläsare för den delen) får man leta efter. Det känns som att det han säger på 3 timmars föreläsning skulle man kunnat korta ner till runt en halvtimme, eftersom han i princip säger samma saker om och om igen fast med olika formuleringar. Detsamma gäller f.ö. kursböckerna, även fast de är något mer rakt på sak (vilket i det här sammanhanget är det en ytterst klen seger).

Suck.

Som tur är har det hänt lite roliga saker också (annars hade det vart väldigt deppigt). Till exempel åkte jag och Mikael till Huskvarna i fredags för att gå på AtHeart, och under helgen träffade jag också Lisa och Olivia som jag inte sett på ett tag :)

Råkar dessutom vara nyss hemkommen från förstnämnda tjej, efter ett trevligt (usch vad jag ogillar det ordet, men jag kunde till min egen förskräckelse inte komma på ett bättre passande) besök på SVF där hon pluggar. Var kul att få sig en liten släng av folkhögskolelivet, kändes som att gå runt i en egen liten bubbla typ.

SVF, så som det ser ut från Lisas rumsfönster.


Ja, och där var vi väl i mål. Min framtid är oviss som alltid, det enda jag kan vara helt säker på är att det här grupparbetet kommer jaga mig i mina drömmar.

Hej svejs!

Tagen

Det här... är det bästa jag sett på länge.
Kort, kall dag

Idag är det onsdag, vilket innebär labb!

Uppgiften för dagen var att bygga ihop en PC från grunden, något jag gjort ett flertal gånger tidigare och som jag dessutom råkar tycka är hur kul som helst  ^.^

Nackdelen när man på detta viset ska hafsa ihop en dator, bara för att sedan demontera den och packa ner allt igen, är att det kan bli rätt stökigt - vilket bilden nedan får illustrera. Man orkar helt enkelt inte lägga allt snyggt och prydligt tillbaks i respektive kartong när man vet att man ändå måste plocka ut det om ett par timmar igen.

Notera att här är faktiskt datorn färdigmonterad, så röran just på denna bilden är minimal i jämförelse med hur det såg ut under vissa perioder... :P


En annan nackdel med att välja det tidiga laborationsblocket är - ja, just att det är så tidigt. Började 8 idag, något jag inte gjort på jag vet inte hur länge. Det märktes att man var ovan vid den tidiga timmen... vad kallt det var ute! När tog sommarn slut? :(

Vet inte om det syns på bilden, men det är verkligen... hemskt kallt.

 

Ikväll blir det ju fotbollsmatch också! Jag dör lite inombords när jag tänker på hur kallt det måste bli fram emot senkvällen. Det blir att ta fram det tunga artilleriet med vinterjacka, långkalsonger, raggsockor och gu' vet vad.

 

Men roligt, det kommer det bli!

 

(Nu måste jag förresten börja plugga snart, är trots allt 150 frågor i Datorarkitektur, utspridda på nästan 300 sidor, jag helst ska kunna tills imorn... hehe.)

 

C ya!


O_O

Det har just hänt något revolutionerande.

För första gången på drygt 3 månader har jag pluggat.

Jag kan knappt tro det själv. Eller ja, just själva pluggandet är väl mer väntat av en högskolestudent en månad in i studierna än gammelfarmor Agda vars erfarenhet av skolan (och ev. sinnesnärvaro) ligger ett halvt sekel bakåt i tiden... men ändå.

Nu gäller det bara att hålla uppe den här... ja, motivationen är fel ord. Temporära deliriumet passar bättre.

Vi rivstartar det hela med att gå på fotbollsmatch imorgon.

;D

Läget i Sverige

Då var valvakan (eller åtminstone den betydande delen av den) slut, och jag själv är rätt så nöjd med utgången. Fråga mig inte varför. Förmodligen för att jag har så dålig koll.

Är verkligen SD så hemska som alla påstår?

Just nu känns riksdagen väldigt... infekterad. SD är den där lilla ogräsbusken som smugit sig in i rosenträdgården för att sprida hat och främlingsfientlighet till alla.

Man kanske har en anledning att vara orolig ändå?

Jag vet inte. Det jag vet är att jag borde sova nu (och då repeterar jag inte bara mina föräldrars tjatande).

Innan dess ska jag äta något. Om nu det fortfarande är tillåtet att äta och leva i det här landet trots att man inte har som första instinkt att sätta ett headshot varje gång Jimmie Åkessons namn kommer upp.

Valvaka

Ja, så sitter man här klistrad framför TV:n - precis som väldigt många andra i vårt land just nu. En sak som slår mig är vilket oerhört projekt detta är! Bevakningen från all media, i synnerhet nu under de sista skälvande timmarna, är ju helt sinnessjuk i omfattning! Det här är ju i paritet med finalen i fotbolls-VM eller Melodifestivalen, jag förstår verkligen inte hur jag kunnat missa detta under tidigare val.

...å andra sidan förstår jag inte heller hur jag kunnat missa vad alla partiledare heter, fram tills förra veckan... hehe. Kort sagt är jag, och har aldrig varit, varken väl insatt eller särskilt intresserad av politik.

Fram tills nu, det vill säga. Det är något särskilt med att sitta och se valresultaten från alla distrikt successivt trilla in, och veta att bland en av alla dessa miljontals röster - där finns min.

Jag hoppas jag vaknar upp i ett blått Sverige imorgon. Nu ska jag ta en macka och fortsätta titta.

Zzzzz

Jag är... trött.

En liten förändring...

Ja, som synes har det skett en mindre designförändring. Någon gång när jag har tid och lusten faller på ska jag sätta mig ner och svänga ihop en helt egen design, denna är nämligen tagen från Designabloggen.se. Den föll mig i smaken iallafall, hoppas ni tycker om den också :)

Annars då? Ptja, på skolfronten intet nytt. Föreläsning på föreläsning. Igår hade vi dock inga (liksom idag), så det har vart en ganska skön vecka än så länge. Tanken är väl att man ska utnyttja dessa "lediga" stunder (notera citationstecknena) för att läsa i kursböckerna. Något jag... inte riktigt har vart så aktiv med än. Minst sagt. Hehe.

En annan halvintressant grej är att jag ska byta rum idag. Kommer förmodligen bli ett mindre projekt, men det är det värt för att slippa sova vägg i vägg med föräldrarna... ;)
(och för att slippa sova i ett rum befriat från fönster samt tillhörande fraktion vägg).

Måste börja med körteorin snart också. Uppkörningen närmar sig med stormsteg...

Det blir kanske filmkväll med grabbarna från gymnasiet idag också. Mycket som ska hinnas med nuförtiden!

Jag tyckte förresten att det blev så tråkigt utan att slänga in en bild, men jag hade inte någon som passade... så ni får väl den här jag tog i somras då.Until next time!

Uttroduktion

Idag gick jag upp tidigt (09.30) för att åka in till avslutningen på våra två introduktionsveckor som startade kl 11. Den skulle hållas ute på Almenäs och det var samling utanför högskolan för alla som skulle dra dit. Så... vad händer när jag kommer fram?

2 (TVÅ!) stycken från min klass hade orkat pallra sig dit.

Suck.

Det kom dessutom fram att en av dom (Tobbe) inte ens hade ätit något sen han gick upp. Så i väntan på ytterligare deltagare knallade vi iväg och köpte frukost istället.


Mat.... <3


På väg tillbaks, när vi var kanske 50 meter från högskolan, gick den sista bussen ut till Almenäs. Så det var den avslutningen det... ;)

Vi gick hem till Tobbe istället och fördrev tiden på det sätt många killar i vår ålder föredrar att fördriva tiden - med Guitar Hero och en hel del slappande (och mat såklart, får inte glömmas).


Det har vart min dag än så länge.

Men det tar inte slut där. Ni ska få ta del av ett fåtal utav de glädjeämnen som kantat min vardag på sistone!


Igår fick jag hem mitt diplom i CAE. Högsta betyg? Självklart ;)

 

I onsdags kväll kom mamma och pappa hem med den nya bilen.
Riktigt fräsch faktiskt, längtar tills jag får köra den!
På väg hem köpte dom en sån här fin liten grodbakelse till mig. Naaawh <3Till sist vill jag klämma in ett youtube-klipp här, för det är banne mig det bästa jag sett sen Adam gick i kortbyxor.

 

Och medans jag ändå är igång kan jag länka till ytterligare ett klipp som är kanske lite mer provokativt men ändå väldigt awesome. Välj själva om ni vill trycka på den, men gör det gärna för de är riktigt duktiga.

 

http://www.youtube.com/watch?v=L_3qD5j_lUQ (öppnas i nytt fönster)

 

Så... var det något mer jag hade på hjärtat? Ja, mycket. Men inte som jag skriver här utan vidare.

 

Tjarå!


Kort-onsdagen

Den här dagen var sannerligen kort. Vi hade nämligen vår första labb i Datorarkitektur! Jag tänkte skippa fackspråket och massa onödigt tech-snack, men summan av kardemumman var iallafall att vi fick testa lite hur ett extremt förenklat datorsystem fungerar. Genom lite kodknackande och rätt tillbehör kan man nämligen producera något så fint som det här:

Visdomsord att leva efter.

Jajjemän, mina damer och herrar. Det är alltså sånt här som vi sitter och leker med på Högskolan i Borås, det är det här vi får 2700 kr i månaden för. Och vad säger Sköld och Pippin om det?... kunde väl tänka mig det.


Nu blir det dammsugning för min del. Lite senare ikväll kommer mina föräldrar hem med vår nya bil - en Kia Cee´d. Kommer bli kul att övningsköra i den, den lilla tid som är kvar innan jag kör upp :D(Gårdagen innehöll för övrigt inga revolutionerande händelser. 3-timmarsföreläsning i PoV i "Parlamentet", som salen kallas. Och eftersom jag vet att ni nu suktar efter att få reda på hur i all världen det kan se ut i en sal med ett sådant namn, slänger jag in en bild på den också.)

Man sitter i två sektioner som är vinklade mot varandra.
Lite som i ett... parlament. :)Nä, nu är jag hungrig.

Tjo!

Shopping spree!!! ... eller nåt.

Idag var det alltså dags att inhandla den kurslitteratur jag kommer behöva inför (nästan) hela den här terminen. Spännande!Såhär ser alltså de båda böckerna ut i min ena kurs - Projekt och Verksamhet. Ganska små och tunna, till skillnad från nästa bok...

Det här, mina vänner, är en riktig blaffa. Dess dryga 1000 sidor, utrikiska språk samt extrema detaljnivå gör att jag på något sätt anar att jag inte kommer läsa ut den här från pärm till pärm på 7 veckor. Datorarkitektur som kurs verkar väldigt intressant och lovande, men den här boken alltså... jisses.


I övrigt kan jag bara bjuda på ytterligare en (om än något suddig) bild från dagens föreläsning. Förhoppningsvis orkar jag pallra mig iväg på nån rolig aktivitet här under dagarna, har känt en begynnande sjukdom smyga sig på under helgen (nej, inte schizofreni).

Tills dess, ha de!En händelserik helg

Nu har det dröjt ett tag sedan min senaste uppdatering, och det har sin naturliga förklaring - jag har helt enkelt inte varit hemma.

Det har inte hänt något speciellt på skolfronten sedan sist, förutom möjligtvis att jag stötte på en av mina faddrar och en gammal klasskompis i fredags kväll när jag var ute med ett par vänner.

I övrigt har det vart en ganska lugn helg, åkte till Värnamo för att hälsa på Lisa (http://lisaseskapader.blogg.se) som jag inte träffat på ett tag nu. Det var jättekul att ses igen :)

Imorgon väntar en föreläsning, till vilken jag inte skaffat kursboken än. Känns som att jag borde lagt ner lite mer tid på att fixa sånt i helgen... men men, så blir det ibland ^^

(Om ni undrar varför dagens inlägg innehåller oproportionerligt få bilder i jämförelse med tidigare, beror det på att min mobil vart död mestadels av tiden. De där nya smartphonesen må vara bra i många avseenden, men det får man betala för när det kommer till batteritiden...)


Nåväl, imorgon är en dag den också och jag får väl se till att åtminstone sova ordentligt till föreläsningen - annars känns det som jag är lite för rebellisk. Hehe.


Godnatt, allesamman!


Långtorsdagen

Ja usch ja, idag har vart en långkörare. Upp halv 8 efter en grym tacosittning och släpa sig iväg till bussen med ca 5 timmars sömn i bagaget... inte att rekommendera.

Mestadelen av dagen har gått åt till att sitta på en stol och lyssna, därför kommer detta inlägget bli ganska kortfattat. Som sagt, började mina två kurser jag kommer läsa parallellt nu under halva höstterminen - Projekt och Verksamhet samt Datorarkitektur. Känns ganska bra såhär på förhand, sköna lärare även fast pluggandet är låångt borta i min värld... än så länge. Det kommer väl sen när man slutar springa runt och låtsas att skolan är ens lekplats :P

Det här är det mest spännande som hänt idag

 

 

Har precis vaknat efter en eftermiddagslur, det var segt att pallra sig upp ur sängen ska jag säga. Det som är lite roligt är att det var mamma som sparkade upp mig för att sätta mig vid datorn (jag menar, hur ofta händer det?) - det var dags att beställa tackkort till studenten (och har varit ett bra tag, tydligen). Så... vi får väl se om jag äntligen kan få iväg en beställning.

Sen ska jag posta ett brev.

Och sedan ska jag slappa.

=)

Tacokväll och Pinocchio

Orkar inte skriva så mycket nu, tidig och lång dag (9:00 - 16:00) imorgon med mina första kursintroduktioner samt en föreläsning. Jag kan bara sammanfatta kvällen med ett ord - awesome!!!


Självklart regnade det på väg in - vi befinner ju oss trots allt i Borås
Det var... sådär uppskattat
Det var ett stort gäng glada IDA:re som hade samlats för att njuta av
det som kvällen skulle bjuda på - vad som faktiskt hände stannar inom dessa väggar ;)
Ungefär halvvägs in i sittningen kom någon på att ett läsk/öltorn var en
fruktansvärt bra idé. Sagt och gjort!
Efter allt var slut stannade denne vänlige klasskamrat kvar och väntade på min buss
- stort cred till dig Carl! (eller Pippin som jag kallar honom av naturliga skäl ^^)
Vi avslutar dagens inlägg med en bild på Pinocchio by night - en av många ställen
vi hann besöka på vår kringvandring i det stora, mörka Borås.Nej, nu ska jag försöka sova. Upp tidigt imorgon, trots allt.

Godnatt :)

RSS 2.0